Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Bárány sült paradicsommal

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 3.000 - 5.000 között

Ezt a receptet anyóspajtitól kaptam, és nagyon nagy sikert aratott. Nem rosszindulatból, de azért pár dolgon változtattam… 

Hozzávalók

  1. 8 szelet bárányhús
  2. 25 dkg mandula, apróra törve
  3. 1 fej fokhagyma, összezúzva
  4. 3 evőkanál va
  5. 4 evőkanál zsemlemorzsa
  6. 2 evőkanál liszt
  7. 4 nagyobb db paradicsom
  8. 2 evőkanál petrezselyem zöld, apróra vágva
  9. kevés extra szűz olívaolaj
  10. só, bors

Mossuk meg a bárányhúst, sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát forgassuk meg egy kis lisztbe. Tegyük félre.
A paradicsomokat mossuk, majd skalpoljuk meg! A nagyobb alsó részét tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük meg. (Ha nem szeretnénk sütőnkben szénné égett „eredményt”, ne menjünk messzire, mert a paradicsomok hamar megsülnek.)
Egy kis tálba keverjük össze az aprított mandulát, a fokhagymát és a petrezselymet. Serpenyőben olvasszuk fel a vajat és tegyük bele a fokhagymás keverékünket, majd adjuk hozzá a zsemlemorzsát, egy csipet sót és borsót. Alaposan keverjük össze, majd ebbe a masszába hempergessük meg a  lisztes báránykánkat. Serpenyőbe süssük szép aranybarnára a húst, majd tegyük tányérokra. Tálaljuk mellé a sült paradicsomot, amit meghintünk petrezselyemmel és egy kis maradék mandulával.
 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.