Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Barnamártás

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Barnamártás vagy spanyol mártás? Nem tévedés: mindkettő egyszerre. Egyik nevét a színéről, másikat a származási helyéről kapta. Hogy készítjük?

Hozzávalók

  1. 60-70 dkg marha / borjú / sertés / birka csont
  2. 2 evőkanál paradicsompüré
  3. 25-30 dkg mirepoix (répa, zeller, póré, gyökér)
  4. 2 közepes fej vöröshagyma
  5. 1 liter száraz vörösbor
  6. 4-5 szem egész feketebors
  7. 2-3 db babérlevél
  8. 1 szál friss kakukkfű
  9. 2 dkg zsír
  10. ízlés szerint só

A zöldséget aprítsuk fel, a vöröshagymákat negyedeljük fel. A feldarabolt csontot egy nagy főzőedényben, erős tűzön, kis kanál zsiradékon pirítsuk sötétre. Ha kész, adjunk hozzá hagymát, a zöldségeket, a borsot és egyebeket, és pirítsuk tovább még 6-8 percig, majd a paradicsompürét beletéve még egy pár percig erős tűzön forgassuk. Ezt kővetően öntsük rá a száraz vörösbort, forraljuk fel, majd vegyük takarékra a lángot, illetve csökkentsük a hőt, lassú tűzön főzzük 3-4 órát, az elfőtt levet pedig mindig pótoljuk egy kis vízzel. A kész masszát passzírozzuk át, majd az edénybe viszszatéve sűrítsük be a felére.

Elsősorban húsételekhez használhatjuk a kapott mártást.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Hogyan segít a Hold a fogyásban? Így!
Hogyan változtathatsz önmagadon gyorsan?


tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu
taczevi.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.