Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Bazsalikomos paradicsomleves

Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Nyáron hidegen! Télen melegen! Ennek a levesnek soha nem lehet ellenállni.

Hozzávalók

  1. 15 dkg paradicsompüré
  2. 1 evőkanál olivaolaj
  3. 2 teáskanál tisztított, reszelt fokhagyma
  4. 20-25 dkg tisztított, felaprított paradicsom
  5. 2 teáskanál bazsalikom
  6. 2 teáskanál oregánó
  7. 2 teáskanál kakukkfű
  8. 2 teáskanál majoranna
  9. 1 dl száraz fehérbor
  10. 1 kisebb fej vöröshagyma

A vöröshagymát megpucoljuk, apróra kockázzuk. A fokhagymát tisztítás után lereszeljük vagy pépesítjük.

Közepes lángon megpirítjuk a fokhagymát és a hagymát, amíg üvegessé válik. Belekeverjük a paradicsompürét és átmelegítjük. Ezután jönnek a fűszerek, a friss paradicsomdarabok és a bor. Felforraljuk, majd lassú tűzön 30 percig főzzük. Ha szükséges, utánízesítjük.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.