Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Béarni mártás

Szerző: Nóra

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Valami új, valami különleges. Félre az unalmas mártásokkal, készítsünk most valami újat, nagyon ízleteset.

Hozzávalók

  1. 6 db-ból tojássárgája
  2. 2,5 dkg vöröshagyma
  3. 1,5 dkg tárkonylevél
  4. 1 db babérlevél
  5. 3 g fekete és zöld bors őrölve
  6. 0,5 dl száraz fehérbor
  7. 25 dkg vaj
  8. ízlés szerint só
  9. 2 g cayenne bors
  10. 1/2 citrom
  11. 0,25 dl tárkonyecet
  12. 1,5 dl tejszín

Az apróra vágott hagymát, babérlevelet, felaprított tárkony egyharmadát, törött borsot, egy darabka citromhéjat felteszünk főni, majd hozzáöntjük a tárkonyecetet és a fehérbort is. Fedő alatt lassan főzzük, míg a lé majdnem elforr. Ekkor az elkészült mártást szűrjük le egy olyan edénybe, (pl.: duplafalú tejforralóba), amit vízfürdőként is lehet használni, majd hagyjuk kihűlni.
A kihűlés után adjuk hozzá a tojássárgákat és a tejszínt, és vízfürdőben lassan verjük sűrű habszerű mártássá. Ha kész, vegyük le a tűzről, s keverjük hozzá a már előzőleg felolvasztott és melegen tartott vajat. Végül ízesítsük sóval, citromlével, Cayenne borssal, adjuk hozzá a maradék apróra vágott tárkonyt.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.