Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Belga zöldségkrémleves

Szerző: taksi

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

A férfiak számára is gyorsan elkészíthető étel kb. 35 perc + a hűtés

Hozzávalók

  1. 1 csomag újhagyma
  2. arasznyi póréhagyma
  3. 3 dkg vaj
  4. 1 liter átszűrt húsleves (alaplé)
  5. 3-4 db kisebb burgonya
  6. 1 csokor petrezselyem
  7. 1 dl tejföl
  8. 1 dl tejszín
  9. ízlés szerint só, őrölt fehérbors
  10. csipetnyi piros édes nemes paprika

Az újhagymákat és a póréhagymát megtisztítjuk, a haragos zöld részeket félretesszük. A többit vékonyan felszeleteljük és a vajon megfuttatjuk. A levessel felengedjük és felforraljuk.

Közben a burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra felvágjuk és a leveshez adjuk. A felaprított petrezselymet is beleszórjuk és félig lefedve, kis lángon kb. 25 perc alatt puhára főzzük.

Hűlni hagyjuk, majd a tejszínnel simára kevert tejfölt is beleöntve turmixoljuk.

Ha szükséges sóval, borssal ízesítjük és jégbe hűtjük.

Tálaláskor a tetejét leforrázott pórézölddel vagy metélőhagymával díszítjük és csipetnyi pirospaprikával meghintjük.

Melegen is kínálhatjuk, főtt tojással a tetején.

Megjegyzés: Az újhagyma zöld szárát ne dobjuk ki, mert alaposan megmosva és összeturmixolva ízesítőnek és színezőnek is jól használható.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.