Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Bélszín barna mártással

Szerző: Takács Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 5.000 - 10.000 között

A Földön minden nap 0,00000002 másodperccel hosszabb az előzőnél, élvezzük ki ezt a többletet például ezzel az isteni bélszínnel.

Hozzávalók

  1. 50 dkg bélszín
  2. csipetnyi só
  3. csipetnyi bors
  4. csipetnyi vegeta
  5. 1 kávéskanál őrölt kömény
  6. 1 kávéskanál őrölt majoranna
  7. 2 szál fehérrépa
  8. 2 szál sárgarépa
  9. 1/2 zellergumó
  10. 3 babérlevél
  11. 1 fej vöröshagyma

Nem kell hozzá nagy tudomány, híres séfek konyhájának ismerete, anélkül is menni fog. Csak kapjuk el a bélszínt, vágjuk 5 cm vastag szeletekre, majd klopfolóval addig gyepáljuk, amíg igen vastag terjedelme 1,5 centire nem csökken. Ha ezzel megvagyunk, munkánk végeztével veregessük magunkat vállon, majd hirtelen ötlettől vezérelve fűszerezzük a húst (só, bors, vegeta, köménymag, majoranna), majd süssük e vékonyka szeletek mindkét oldalát 3-3 percig úgy, hogy a közepe már szép barna legyen. Kapjuk el a répákat, a fehéret és a sárgát is, sőt a zeller se maradjon parlagon és a vöröshagyma se. Reszeljük le őket, majd dinszteljük (szesztestvérek akár egy kis jófajta vörössel is nyakon önthetik). Babérlevéllel főzzük jó sokáig, és még tovább egy picit, hogy jól szétfőjjön, majd turmixoljuk pépesre. Egy kicsit akár vissza is tehetjük főni, hogy szép barna színt kapjon, hiszen a bélszín színéhez ez megy a legjobban. Ha készen vagyunk, locsoljuk a húsra és körettel együtt tálaljuk! 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.