Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Birsalmasajt

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Ezt a finomságot nálunk mindig a nagyi készíti. De mivel már Ő sem lesz - sajnos - fiatalabb, ezért ellestem tőle a készítés mikéntjét. Meglepődtem, mert semmi különös nincsen benne...

Hozzávalók

  1. 2 evőkanál citromlé
  2. 1 kg kristálycukor
  3. 2 kg birsalma
  4. víz

A birsalmát megszabadítjuk a héjától, vékony csíkokra vágjuk.

Nagy fazékba helyezzük, vizet öntünk rá, mely lepje el teljesen!

Forrás után villával szúrj meg néhány szelet almát, s ha könnyen beleszalad a húsba, akkor vedd le a tűzről, majd daráld le (pl. húsdarálón vagy turmixban).

A masszát tedd fel újra főni, de már add hozzá a cukrot. Alacsony hőfokon, állandó keverés mellett alaposan befőzzük, a végén még hozzáadjuk a citromlevet. Vigyázz, mert hamar odaég, ezért állandó felügyeletet igényel!

Ezután többféle variációban alakíthatjuk a birsalmasajt formáját, ízlésünk szerint:

1. Sütőpapírt tegyünk egy nagy, lapos sütőtepsire, kenjük rá a masszát egyenletesen, majd néhány napon át meleg helyen szárítsuk. Majd vágjuk négyszög alakokra az összeállt birsalmasajtot, zárt edényben tároljuk.

2. Műanyag edénybe töltjük, majd száradni hagyjuk meleg helyen. Tálaláskor vékony szeleteket vághatunk belőle.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.