Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Blini - alaprecept

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

A blinit ugyan nagyobb áruházakban készen is megvehetjük, azonban sokkal, de sokkal finomabb, ha mi magunk készítjük el. Mint a nagyi gombóca. Klassz előételnek, valamint egy kis kaviár segítségével párunkat is kényeztethetjük vele (lásd a kaviáros blini receptnél, amit minimum egyszer mindenkinek ki kell próbálni).

Hozzávalók

  1. 3 db egész tojás
  2. 125 ml tej
  3. 1 dkg élesztő (nem por!)
  4. csipetnyi cukor
  5. 125 ml tejföl
  6. 4 dkg vaj v. margarin
  7. 20 dkg finomliszt
  8. ízlés szerint só

Mint régen, nagyanyáink, melegítsük fel a tejet, tegyük bele a cukrot, és futtassuk fel benne az élesztőt. Nem szükségeltetik semmilyen travoltás mozdulat ehhez, csak határozottan. Mikor ezzel meglennénk, tegyük bele a lisztet, a sót és a tojássárgáját is. Tegyük félre, hogy kiheverje a keverésünk okozta megrázkódtatást. 20 perc múlva gyúrjuk át a tésztát, majd adjuk hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Tiszta kondi az egész: gyúrunk… verünk… eccerű, mint az 1x1. Ha kigyúrtuk magunkat, de még azért kapunk levegőt, jöhet a recept könnyebbik része. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajt, és tegyünk bele szép kis lelapított kupacokat a tésztából. Süssük meg.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.