Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Bodzaüdítő

Szerző: Kovács Diána
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 10 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 24 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

A bodzának különleges üdítő íze van, citrommal keverve igazi frissítő ital.

Hozzávalók

  1. 10 db nagy bodzavirág
  2. 50 dkg cukor
  3. 5 l víz
  4. 3 db citrom

Előkészítés:

A bodzavirágokat mosd meg. A citromokat is tisztítsd meg, és szeld fel vékony karikákra.

Elkészítés:

Tedd az üvegbe a virágokat, öntsd rá a vizet, majd a cukrot és a citromkarikákat. Amennyire lehet, keverd össze, és hagyd állni 2-3 napig. Ha kész, szűrd le és tedd hűtőbe. Egy hétig biztosan eláll a hidegben.

Tipp: A friss bodzavirágokat le is lehet fagyasztani, így télen is - mikor nem virágzik a bodza - készíthetsz üdítőt.
 

Kép forrása: amerrierworld.files.wordpress.com



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.