Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Bodzabogyó lekvár

Szerző: Kovács Diána
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 3 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

A bodzának a virága és az érett fekete bogyója is nagyon egészséges. Meghűlés esetén jótékony hatású, csillapítja a köhögést és erősíti az immunrendszert. Érdemes belőle eltenni a téli időszakra!

Hozzávalók

  1. 1 kg tisztított bodzabogyó
  2. 30 dkg kristálycukor

Előkészítés:

A bodzafürtökről villa segítségével szedd le a bogyókat. Az éretlen vagy hibás szemeket dobd ki. A bogyókat turmixold össze, majd paradicsompasszírozón passzírozd át, vagy ennek hiányában szűrőn nyomd át egy kanál segítségével.

Elkészítés:

Az átpasszírozott bodzát és a cukrot tedd befőző lábasba. Főzd addig, amíg be nem sűrűsödik. (készülj fel, hogy lassabban sűrűsödik be, mint pl. a barack vagy az eper)
Forrón tedd befőttes üvegekbe, állítsd fejre és dunsztold.

 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Hogyan segít a Hold a fogyásban? Így!
Hogyan változtathatsz önmagadon gyorsan?


tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu
taczevi.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.