Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Borjúmedalionok bazsalikomszószban

Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Valamiért úgy alakult, hogy nálunk ezt a finomságot csak húsvétkor esszük, s az egész család várja...

Hozzávalók

  1. 750 g fejeskáposzta
  2. 5 evőkanál vaj
  3. 2 friss ág citromfű
  4. 400 ml marhahús alaplé
  5. ízlés szerint só, fekete őrölt bors
  6. 4 db borjúmedalion (150 g / db)
  7. 2 db gyöngyhagyma
  8. 1-1 teáskanál lime leve és reszelt héja
  9. 1 csokor bazsalikom
  10. csipetnyi kristálycukor
  11. 100 ml tejszín

A káposztát megpucoljuk és csíkokra vágjuk. 2 ek. forró vajban megpároljuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet és a 75 ml levest. Megsózzuk, borsozzuk és 10-15 percig lefedve főzzük a levest.

A sütőt 100 C-ra hevítjük. A borjúhúsokat megsózzuk, megborsozzuk és 2 ek. forró vajban mindkét oldalukon aranybarnára sütjük, majd egy jénai tálban lefedve 25 percig sütjük a sütőben.

A gyöngyhagymákat meghámozzuk, apróra vágjuk. A maradék vajat felhevítjük és megpároljuk benne a hagymát, felöntjük a maradék levessel és közepes lángon tovább főzzük. A limelevet hozzáöntjük, majd apróra vágjuk bazsalikomot is.

A levest sóval, borssal és cukorral ízesítjük. A tejszínt félkeményre verjük, hozzáadjuk a szószhoz, úgymint a bazsalikomot és a lime héját is. A hússzeleteket a káposztával és a szósszal tálaljuk.

Kiválóan illik hozzá a főtt burgonya vagy krokett.
 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.