Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Borsos lazac kaviáros burgonyával

Forrás: Konyhamagazin (recept)

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 3.000 - 5.000 között

A recept elkészítése legfeljebb 30 percet vesz igénybe, de előzetes pácolást igényel, így lesz igazán finom.

Hozzávalók

  1. 60 dkg nyers, füstölt lazac
  2. 1-1 mokkáskanál őrölt fekete, zöld és piros bors
  3. 1 mokkáskanál morzsolt oregánó
  4. 1 dl extra szűz olívaolaj
  5. A körethez:
  6. 80 dkg közepes méretű burgonya
  7. 1 kiskanál só
  8. 1 evőkanál margarin
  9. 4 evőkanál tejszín
  10. 1 kis doboz fekete kaviár
  11. díszítéshez: freez saláta

A háromféle borsot meg az oreganót az olívaolajban elkeverjük. A lazacot vékony szeletekre vágjuk vagy szétszedjük, és a fűszeres olajjal mindegyik szeletnek mindkét oldalát alaposan bekenjük. Lapos, peremes tálban a szeleteket egymásra fektetjük úgy, hogy minél nagyobb felületen fedjék egymást. Legalább 3-4 órára, még jobb, ha 24 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy ízei összeérjenek. Tálalás előtt legalább 1 órát szobahőmérsékleten tartjuk, nehogy túlságosan hideg legyen. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és 10 percen át hűlni hagyjuk. Végül a margarinnal és a tejszínnel együtt burgonyatörővel összetörjük. A lecsöpögtetett, legyező alakúra hajtott halszeletek mellé halmozzuk, és a kaviárral megszórjuk. A freez salátával díszítve kínáljuk.

Egy adag: 3637 kJ/870 kcal



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.