Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Brazil csokis-csilis fagylalt különlegesség

Szerző: Kulináris Világ
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 24 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

A brazilok híresek az édességeikről, amiket szeretnek különleges ízekkel feldobni. Igazi különlegesség a csilis-csokis fagyi, ami garantáltan nem hagy senkit hidegen.

Hozzávalók

  1. 200 milligramm zsíros tejszín
  2. 100 gramm kakaó
  3. 1/2 db narancshéj
  4. 3 csipet szegfűbors
  5. 2 rúd fahéj
  6. 1-2 db szárított chili
  7. 250 gramm cukor
  8. 6 db tojás sárgája
  9. 2 evőkanál rum
  10. 300 milligramm nem zsíros tejszín

Egy lábasba 400 milliliter vizet öntünk és hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a szárított chilit, a borsot és fél narancs reszelt héját, majd az egészet forrástól számítva 20 percig főzzük. Utána hagyjuk állni néhány percig, majd hozzákeverjük a kakaót.

Felforraljuk a zsíros tejszínt, majd folyamatos keverés mellett fokozatosan hozzáöntjük a tojássárgájához. Majd feltesszük lassú lángon főni gyakori kevergetés mellett, de ne hagyjuk felforrni.

Amikor eléri azt a sűrűséget, hogy a kanál megfordításánál is rajta marad akkor készen van.

A 300 milligramm tejszínt addig habosítjuk, amíg kemény nem lesz, majd hozzáadjuk a rumot. Ezután beleöntjük a kakaós szószt és a tojásos habot, jó alaposan elkeverjük.

Egy éjszakán át állni hagyjuk a fagyasztóban.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.