Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Briós

Szerző: Szamóca
Forrás: szamoca.eoldal.hu

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Igazi, békebeli recept, érdemes a bolti helyett egyszer otthon is kipróbálni. Szamócától kértük a receptet, - köszönjük!

Hozzávalók

  1. 50 dkg liszt
  2. 1 mokkáskanál só
  3. 2,5 dkg élesztő
  4. 3 evőkanál kristály cukor
  5. 2 dl langyos tej
  6. 10 dkg olvasztott vaj
  7. a briósok megkenéséhez tojás
  8. díszítéshez: egész mák, szórócukor vagy nagyobb szemű kristálycukor

A langyos tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. (Megvárjuk, hogy a tej tetején halványbarna hab képződjön.)

A lisztet egy mély tálba szitáljuk. Beleszórjuk a sót, a cukrot, beleöntjük az élesztős tejet, az olvasztott (de nem forró!) vajat, és az egészből szép sima, az edény falától elváló tésztát gyúrunk.

A tésztát konyharuhával letakarjuk és minimum fél óra alatt duplájára, két és félszeresére kelesztjük.

Amikor megkelt, 12 egyforma nagyságú részre osztjuk. A cipókból hosszú rudakat sodrunk, és briós formára meghajlítjuk vagy megfonjuk őket, aztán letakarjuk konyharuhával, és még negyed óráig kelesztjük.

Ezután megkenjük őket a tojással, megszórjuk cukorral vagy darált mákkal, és 200-220 fokosra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Még több isteni édesség és süteményrecept Szamócától: idekattintva!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.