Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Brokkoli krémleves

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Nem csak hideg téli napokon válhat eme fincsi levesből igazi kis lélekmelegítő. Nyáron lehűtve is isteni!

Hozzávalók

  1. 80 dkg brokkoli
  2. 1 db leveskocka
  3. 2,5 dl tejszín
  4. 2-3 gerezd friss fokhagyma
  5. ízlés szerint szerecsendió és bors
  6. díszítéshez pirított zsemlekocka

Tisztítsuk meg a brokkolit, daraboljuk fel, s tegyül fel főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Tegyük a vízbe a leveskockát.

Miután a brokkli megpuhult 4 darabot tegyünk félre díszítéshez. A többit turmixoljuk össze alaposan, majd öntsük fel a tejszínnel. Forraljuk fel, ízesítsük áttört fokhagymával, szerecsendióval és borssal.

A félrerakott brokkolirózsákkal és a pirított zsemlekockákkal tálaljuk. Inyencek reszelt sajtot is belekeverhetnek.

Akár önmagában vagy barnakenyérrel is nagyon finom!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Hogyan segít a Hold a fogyásban? Így!
Hogyan változtathatsz önmagadon gyorsan?


konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu
taczevi.blog.kulinarisvilag.hu
hzias.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.