Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Fokhagymás brokkolisaláta

Szerző: Nils Holgersson
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Ezt a rém egyszerű salátafélét az USA-ban kóstoltam, azóta sem feledem. Bevallom, nem tudom utánozni az ottani ízt, de legalább megpróbálom...

Hozzávalók

  1. 1 kg friss brokkoli
  2. 5 dkg vaj
  3. 1 evőkanál barnacukor
  4. 3 evőkanál szójaszósz
  5. 2 teáskanál ecet
  6. 1/2 kávéskanál fekete és zöld bors őrölve
  7. 2 nagy gerezd friss fokhagyma
  8. 15 dkg kesudió

1. Megtisztítom a brokkolit, falatnyi méretű darabokra vágom. A fokhagymát pépesre zúzom.

2. Lábosba vizet melegítek, belehelyezem a brokkolit, úgy, hogy a víz elfedje. Forrástól számított kb. 7-8 percig főzöm. Állaga ekkor már puha, de mégis roppanós.

3. Eközben közepes lángon felmelegítem a vajat, hozzáadom a barnacukrot, szójaszószt, ecetet, borsot, fokhagymát, forrásig hevítem, majd beledobom a kesudiót, 2-3 percig pirítom.

4. A tényérokra helyezett főtt brokkolit meglocsolom a mártással, s máris tálalom.

Önmagában és köretként is kitűnő étek.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.