Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Buggyantott körte narancsos szószban

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Életem 34 évét úgy éltem le, hogy fogalmam se volt, mi az a buggyantott tojás, nemhogy körte. Rengeteg buggyant embert ismerek már régóta, de a körtével és a tojással csak tavaly ismerkedtem meg.

Hozzávalók

  1. 1 bögre fehérbor vagy almabor
  2. 2 teáskanál citromlé
  3. 2 evőkanál cukor
  4. 1 teáskanál fahéj
  5. 4 nagy körte
  6. 4 nagy narancs
  7. 2 evőkanál narancslekvár

Tisztítsd meg a körtét, vágd félbe, és szedd ki a magházát. A narancsot is hámozd meg, szedd szeletekre, vagy cikkelyekre, kinek melyik tetszik.
Egy kis serpenyőben forrald fel a bort, a citromlét, a cukrot és a fahéjat. Tedd bele a körtét, és alacsony hőfokon főzd körülbelül 5 percig. Ha megbuggyant szegény, vedd ki, és tedd félre most egy kis időre. Most a narancsok következnek. A narancsgerezdek felét tedd a serpenyőben maradt léhez, és azokat is buggyants meg ugyanúgy, mint a körtét. Ha kész, vedd ki, és jöhet a narancs másik fele. Ezzel most garázdálkodhatsz. Légy rossz háziasszony, és főzz szét véletlen/direkt a narancsokat, majd tedd bele a narancslekvárt, és keverd simára a szószt. Ha már sima, tedd félre, hogy kihűljön. Pakold a tányérokra a körtéket, öntsd rá a narancsszószt, és rendezd szépen köré vagy mellé, mindegy, a buggyantott narancsgerezdeket is. 
 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.