Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Bundázott csirke brokkoliágyon

Szerző: Kelemen Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Kedved szerint variálhatod a húsféléket, szárnyas helyett használhatsz sertést is. A köret is legyen igényed szerinti!

Hozzávalók

  1. 80 dkg csirkehús (igényszerint: comb, mell)
  2. 3 evőkanál szójamártás
  3. 1 evőkanál rizspálinka
  4. 1 evőkanál feketebors
  5. 4 db újhagyma (v. 1 db póréhagyma)
  6. 1 db egész tojás
  7. 5 evőkanál kukoricaliszt
  8. 2 evőkanál búzaliszt
  9. olaj a sütéshez
  10. 1 fej brokkoli

A brokkolit rózsáira szedjük, sós vízben 3-4 perc alatt megfőzzük, lecsepegtetjük.

Mossuk meg majd, szeleteljük vékony karikákra az újhagymát. Vágjuk kockákra a húst. Verjük fel mély edényben a tojást.

Keverjük össze a szójamártást a pálinkával, a feketeborssal és a hagymával. Merítsük a húskockákat ebbe a mártásba, keverjük jól össze, és hagyjuk pácolódni 15 percig.

Keverjük össze a tojást a kukorica- és a búzaliszttel. Amint homogén masszát kapunk, forgassuk bele a húskockákat. Hevítsünk olajat egy serpenyőben, süssük ki a bundás húskockákat. Ropogós, aranysárga falatokat kell kapnunk. Csöpögtessük le. Tálaljuk forrón brokkoliágyon, szecsuáni fűszeres szezámmártás kíséretében. (a mártás nélkül is nagyon finom lesz)

Bátrabbak chilipaprikát kínálhatnak mellé.

Ha valakinek pedig nem elég a brokkoli, jöhet egy kis rizs.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.