Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Burek

Szerző: Nóra
Forrás: beküldött kép és recept - köszönjük!

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Pizza... Vagyis olyasmi. A burek a szláv népek pizzája, kicsit hasonlít a pitéhez és a lepényhez, sós formában és édesben egyaránt.

Hozzávalók

  1. 50 dkg finomliszt
  2. 4 db egész tojás
  3. 50 dkg tehéntúró
  4. 1 doboz natúr krémsajt
  5. 3 evőkanál tejföl
  6. 1 csokor snidling
  7. 1 csomag élesztő
  8. ízlés szerint só, bors
  9. 5 szál kapor (tetszőleges)

Kivajazzuk és kilisztezzük a tortaformát. A lisztből, élesztőből, két tojásból kevés sóval tésztát készítünk, kinyújtjuk és a tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy a forma oldalának a feléig felérjen. Egy villával megszurkáljuk és kb. 10 percre forró sütőben elősütjük. Majd kivesszük, és még forrón megkenjük tojásfehérjével, és hagyjuk, hogy a tészta melegétől rásüljön, megszáradjon. Ez kb. 5 perc.

Töltelék: A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a krémsajtot és a tejfölt, kevés sót, borsot és az apróra vágott kaprot és snidlinget, egy egész tojást és egy tojás sárgáját. majd az egészet alaposan összekeverjük. Ezután rákenjük a tésztára, és sütőben 25 - 30 perc alatt készre sütjük.

Melegen kínálhatjuk, mert nagyon finom!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.