Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Burgonyás pogácsa - ahogy Anyu csinálja

Szerző: Bluefish - Anyu receptje
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 8 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 3 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Megunhatatlan!!! Anyu nagyon profin csinálja, nemhiába kell olyan gyakran sütnie... :-) Én frissen szeretem, de másnap is nagyon finom!

Hozzávalók

  1. 1 kg liszt
  2. 20 dkg sertészsír
  3. 30 dkg burgonya
  4. 1 nagy pohár tejföl (4 dl)
  5. 2 db tojás
  6. 4 teáskanál só
  7. 4 dkg élesztő
  8. 1 dl tej
  9. kevés cukor

A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, majd jól összetörjük. Közben az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk egy kevés cukorral.

Egy nagy tálban a lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tört burgonyát, a sót, a felfuttatott élesztőt, 1 db tojást és az egészet jól összedolgozzuk. Miután a tésztát alaposan átgyúrtuk, letakarva másfél órát pihentetjük.

A tésztát lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, és kb 3 cm vastagságúra nyújtjuk. A tetejét késsel becsíkozzuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (A pogácsaszaggatót mártogassuk bele néha a lisztbe, hogy ne ragadjon rá a tészta.) A kiszaggatott pogácsákat helyezzük el egyenletes távolságra egy tepsin, és fél órát pihentessük. 1 db tojást villával kissé verjünk fel és a megkelt pogácsák tetejét kenjük meg vele sütő- vagy toll ecsettel.

Előmelegített sütőben (gázsütőben 5-ös fokozaton) addig sütjük, míg a pogácsák szép színt kapnak.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Hogyan segít a Hold a fogyásban? Így!
Hogyan változtathatsz önmagadon gyorsan?


tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu
taczevi.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.