Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Burgonyás lángos 2.

Szerző: Klement András
Forrás: Lángosok könyve

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

A lángos akkor jó, ha friss, meleg, és te készíted. Ime egy újabb burgonyás variáció...

Hozzávalók

  1. 60 dkg burgonya
  2. 50 dkg liszt
  3. 3 dkg élesztő
  4. 3,5 dl langyos víz
  5. 2 evőkanál olaj
  6. ízlés szerint só
  7. a sütéshez: olaj

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, melegen áttörjük, hagyjuk langyosra kihűlni. Hozzáadjuk az átszitált lisztet, elmorzsoljuk az élesztővel, hozzáöntjük a vizet, olajat, megsózzuk, és ha van dagasztógépünk, percek alatt nem túl lágy tésztává dagasztjuk. Tetejét megszórjuk liszttel, és tiszta konyharuhával letakarjuk, meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Lisztezett deszkára olajozott evőkanállal kiszaggatjuk, megszórjuk liszttel, és letakarva még félórát pihentetjük.

Bő, forró olajban kisütjük, panírszalvétára szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róla.

Kínálhatjuk tejföllel, reszelt sajttal, szalonnával, zúzott fokhagymával vagy csak simán, sózva.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.