Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Citromos felfújt

Szerző: Takács Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Vitaminhiányban szenvedsz? Mégis inkább édességgel tömnéd magad a C-vitamin helyett? Van egy ötletem! Készíts citromos felfújtat, így finomsággal pótolhatod vitaminhiányod!

Hozzávalók

  1. 15 dkg cukor
  2. 15 dkg margarin
  3. 3 evőkanál liszt
  4. 3 tojás
  5. 1 csomag vaníliás cukor
  6. 1 db citrom reszelt héja, és a leve külön
  7. 2,5 dl tej
  8. 1 kávéskanál só

A margarin háromnegyedét keverd össze a cukorral és a citrommal. Tedd bele a reszelt citromhéjat is, hogy az se maradjon ki a buliból, kell a vitamin, tudod... Mehet bele a 3 tojás sárgája is, majd a tej következik a sorban és a citromlé. Ez aztán a C-vitamin-bomba! Kavarás-keverés után szitáld bele a lisztet. Verd fel a tojásfehérjét, de ne túl keményre. Aki akar, az egy pici sót is tehet bele. Vajazd ki a sütőformádat és öntsd bele a masszát. 180 Celsius-fokon süsd addig, amíg szép piros nem lesz a teteje. Könnyed öt órai tea mellé kiváló választás.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.