Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Citromos jércemell

Szerző: hajdu roxána
Forrás: beküldött recept - köszönjük!

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Ajánlom minden kedves érdeklődőnek, aki szeretné kipróbálni ezt a receptet, hisz kellően ízletes!

Hozzávalók

  1. 2,5 kg jércemell
  2. 100 g teavaj
  3. 80 g finomliszt
  4. 200 g sárgarépa
  5. 100 g petrezselyemgyökér
  6. 100 g zellergumó
  7. 50 g vöröshagyma
  8. 5 db citrom
  9. 5 dl tej
  10. 3 dl habtejszín
  11. szemes fekete bors

A zöldségféléket a hagymával együtt megpucoljuk, majg karikára vágjuk. Hozzáadjuk a jércemellett, a borsot, három liter vízzel felöntjük. Puhára pároljuk. Sóval ízesítjük. Készre párolás előtt a vajból, lisztből fehér vajas rántást készítünk, és a tejjel felöntjük, simára keverjük, a jércemellekre öntjük, készre forraljuk. A húst kiszedjük, a csontokat és a bőrét eltávolítjuk. Félretesszük.

A levét átszűrjük, utánízesítjük. Hozzáöntjük a habtejszínt és három citrom szűrt levét. Jól elkeverjük és átforraljuk. Tálaláskor a jércemellett a forró mártással leöntjük, és tetejére hámozott citromkarikákat teszünk. Köretnek vajban párolt zöldségféléket, burgonyaropogóst vagy párolt rizst adunk.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.