Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Citromos-mákos sütemény

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Ezt a süteményt üdítően friss citromból és mákból készítjük. Igazi házi süti, amit akár reggelire is fogyaszthatunk, vagy akár uzsonnára csomagolhatjuk a gyerkőcnek, persze csak, ha marad belőle!

Hozzávalók

  1. Tészta
  2. 6 db tojás
  3. 12 dkg kristálycukor
  4. 15 dkg liszt
  5. 1 csomag sütőpor
  6. 5 dkg mák
  7. 1 db citrom reszelt héja
  8. Máz
  9. 10 dkg porcukor
  10. 1 csomag vaníliás cukor
  11. 2 db tojás sárgája
  12. 1 db citrom leve

A tojássárgáját keverjük el a cukorral és a reszelt citrom héjával. Alapos karmozdulatokat végezzünk, mert fontos, hogy a kapott massza csomómentes, sima legyen. Ezután figyelmünket fordítsuk a tojás fehérjére: verjük addig, amíg jó kemény lesz, majd szánjuk meg szegényt, és keverjük a cukros-tojássárgájás masszához. Szórjuk bele a sütőporral és a mákkal vegyített lisztet is, ők se maradjanak ki a buliból, majd az egészet öntsük egy kivajazott, kilisztezett sütőformába. Előmelegített sütőben 180 °C-on 30-40 perc alatt süssük meg. Amíg sül, készítsük el a mázat: keverjük össze a hozzávalóit az utolsó tételig. A sütőből kivett kész tésztára öntsük a mázat még melegen, majd hagyjuk kihűlni.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.