Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Színes citromtorta

Szerző: Kovács Diána
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 8 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Ez a torta minden kisgyerek álma! A színes cukorka, mindenki arcára mosolyt csalogat majd! Válogass össze több színt!

Hozzávalók

  1. 400 g finomliszt
  2. 1 evőkanál sütőpor
  3. 225 g vaj
  4. 225 g kristálycukor
  5. 4 db tojás (felverve)
  6. 250 ml tejföl (zsíros)
  7. 2 db citrom frissen facsart leve és héja
  8. 1 marék színes cukorkák
  9. a citromos krémhez:
  10. 350 g vaj (puha)
  11. 60 g porcukor
  12. 4 evőkanál citromlé

Előkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vegyél két kör alakú, lecsatolható tortaformát, és kend ki vajjal.

Elkészítés:

Egy kézi robotgép segítségével keverd össze a vajat a cukorral, hogy a cukor teljesen felolvadjon, majd keverd hozzá a felvert tojásokat. A sütőport a liszttel tedd egy szitába, és fokozatosan szitáld hozzá a vajas keverékhez, majd a tejfölt is adagold hozzá. Végül add hozzá a citrom reszelt héját és levét, és addig keverd, amíg teljesen sima masszát kapsz.
A tésztát oszd ketté, és a kivajazott tortaformákban süsd készre kb. 35 perc alatt, tűpróbáig.
Ha kész, hagyd a formákban hűlni 10 percet, majd utána vedd ki és hagyd kihűlni teljesen.
Közben készítsd el a citromos krémet. Egy tálban, kézi robotgép segítségével keverd össze a vajat a porcukorral, majd add hozzá a citromlét.
A kihűlt tortákat vágd félbe, hogy négy ugyanakkora piskóta korongot kapj. Tedd az egyiket egy tálra, tetejét kend meg citromos krémmel, majd tedd a tetejére a következő piskótát, és így folytasd, amíg az alapanyagok elfogynak. Végül kapni fogsz egy négy emeletes tortát. Ezután szép egyenletesen, egy spatula segítségével kend be citromos krémmel az egész tortát.
A díszítést a színes cukorkákkal, a tálalás előtt csak maximum két órával tedd a tortára, különben a cukorkák megpuhulnak, és szétfolynak.  Választhatsz egyszínű vagy sokszínű cukorkákat is.
 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.