Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Katalán Krém

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Ezt a spanyol eredetű, katalán finomságot régen hagyományosan egyházi ünnepek alkalmával fogyasztották, manapság viszont már csak március 19.-én, József napján készítik.

Hozzávalók

  1. 20 dkg kristálycukor
  2. 4 db tojássárgája
  3. 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő
  4. 0,5 l friss tej
  5. 3 dl tejszín
  6. 1 friss rúd fahéj
  7. 1 kiskanál őrölt fahéj
  8. 2-3 szem szegfűszeg
  9. 1 friss citrom reszelt héja

1. A cukrot két részre osztjuk, a háromnegyedével habosra keverjük a tojássárgájákat, majd hozzáadjuk az őrölt fahéjat, szegfűszeget, a keményítőt és a reszelt citromhéjat is.

2. A tejet és a tejszínt együtt felforraljuk a fahéjrúddal. A forrás pillanatától folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tojásos keverékhez. Állandó keverés mellett mérsékelt lángon újra forráspontig melegítjük a kapott masszát. Nagyon ügyeljünk arra, hogy ne forrjon fel, mert akkor a tojás kicsapódhat!

3. Amikor sűrűsödni kezd, húzzuk le a tűzről, és négy tűzálló desszertedénykébe osszuk szét. Hagyjuk kihűlni, majd helyezzük hűtőszekrénybe, minimum 2 órányi időtartamra.

4. Tálalás előtt a maradék cukrot a krém tetejére szórjuk, és tűzpisztollyal rövid idő alatt karamellizáljuk. A tűzpisztoly egyszerűen helyettesíthető: az edényeket előmelegített grillsütőbe helyezzók. Ha a cukor karamellizálódott, tálaljuk.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.