Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Csalánfőzelék

Szerző: Kovács Diána
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

A csalán nemcsak egészséges, de nagyon ízletes is. Készíts belőle főzeléket - hidd el, nem fogja csípni a nyelved!

Hozzávalók

  1. 80-90 dkg csalán
  2. 2 dl tejszín
  3. só, bors
  4. 2 gerezd fokhagyma
  5. kevés vaj

Előkészítés:

Gumikesztyű vagy kertészkesztyű segítségével szedj tele egy közepes méretű zacskót csalánnal. Szedd le a száráról a leveleket, alaposan mosd át, majd egy késsel vágd apró darabokra. A fokhagymát pucold meg, zúzd össze.

Elkészítés:

A vajon pirítsd egy keveset a fokhagymát, majd add hozzá a csalánt, párold 5-10 percig. Öntsd hozzá a tejszínt, sózd, borsozd, majd főzd további 5 percig. Ha kész, húzd le a tűzről, és botmixerrel pürésítsd.
Tükörtojással, vagy sült virslivel kínáld.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.