Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Az én csalánlevesem

Szerző: Juhász Sándor Árpádné
Forrás: beküldött recept - köszönjük!

  1. hány főre szól a recept: 2 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Érdekes ízkavalkád, - no és egészséges...

Hozzávalók

  1. 2 marék friss csalán
  2. 1 gerezd fokhagyma
  3. ízlés szerint só
  4. 2 evőkanál tejföl
  5. kevés ételízesítő

Folyóvízzel lecsapatom a csalánt, ha öregebb a növény csak a leveleit használom. Felteszem egy edénybefőni , kb. 6 dl vízben. A fokhagymát beleszelem, majd sót, pici ételízesítőt is szórok bele. Egyet forralok rajta, félrehúzom a tűzről, majd turmixolom. Utána kb. 2 ek. tejfölt, 1 kávéskanál étkezési keményítővel kicsi vízzel elkeverek, a leveshez öntöm. Még egy picit forralom és krémleves az eredmény. Nekem nagyon ízlik.

Tipp: Főtt tojással a tetején tovább gazdagítható.

Nagyon olcsó étel, jó étvágyat!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.