Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Ragadd meg a napfény ízét: Cseresznye-vanília dzsem

Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 10 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

A szezon legizgalmasabb finomsága, ami garantáltan előcsalogatja majd a tavaszt a konyhádban! Megmaradt a cseresznyebefőtt a télről? Semmi baj! Most másképpen is felhasználhatod!

Hozzávalók

  1. 1 kg cseresznyebefőtt, kimagozva
  2. 12 dkg málna (fagyasztott)
  3. 1 db friss citrom reszelt héja és leve
  4. 65 dkg kristálycukor
  5. 2 db vaníliarúd belseje
  6. 30 ml brandy vagy cseresznyelikőr

A sütőt előmelegítjük 120 C-ra. Kettévágjuk a cseresznyét, kimagozzuk, majd egy nagy edényben hozzáadjuk a málnát, a citrom héját, a levét és közepes lángon folyékonnyá főzzük 15-20 perc alatt. A cseresznyés keveréket egy másik tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot. Közben az előmelegített sütőben egy tepsibe cukrot szórunk szét és 10 perc alatt felmelegítjük. A felmelegített cukrot, a vaníliaágat és magokat hozzáadjuk a cseresznyés keverékhez. Felforraljuk egyszer, majd annyiszor, míg a keverék el nem kezd kis buborékokat termelni a dzsem felszínén. 12-15 perc alatt megfelelő sűrűségű lesz a cseresznyés mixünk. Akkor jó a dzsem állaga, hogyha levesszük a tűzről és az ujjpróbakor a mix teteje ráncos lesz. A dzsem elkészülte után hozzáadjuk a brandyt, elkeverjük és megvárjuk, míg az egész mix kihűl. 3-4 hétig áll el a hűtőben.

Tipp: A magas pektintartalmú málna gondoskodik róla, hogy a dzsem ne veszítse el olyan hamar a cseresznye zamatát a hosszú főzés után sem. Nagyon finom toastkenyérrel, Ricottával vagy akár egy egyszerű natúrjoghurttal. Nagyobb mennyiségben nem érdemes készíteni, mint 1 liter, mivel nem tartható el túl sokáig.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.