Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Csicseriborsós gesztenyeleves

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Ezen levesnél fő szempont az előkészület. Csak úgy, nem lehet nekiiesni, az elkészíteni! Hogy miért is?

Hozzávalók

  1. 30 dkg csicseriborsó
  2. 30 dkg hámozott gesztenye
  3. 3-4 gerezd fokhagyma
  4. 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  5. fűszerek: só, fekete őrölt bors, rozmaring

A kérdésre a válasz: a borsót be kell áztatni a főzést megelőző este, a vízbe egy kávéskanál sót is tegyünk.
Másnap reggel tegyük fel főni alacsony lángon, 3 órára! A csicseriborsó akkor kerül kész állapotba, ha két ujjaddal könnyedén szét tudsz nyomni egy szemet.

Ha gesztenyét csak héjával együtt tudunk beszerezni, akkor éles késsel vágjuk be több helyen, majd dobjuk forró vízbe pár percre, szűrjük le, s azonnal hámozzuk meg.

A fokhagymát pépesítük, majd az olívaolajon pirítsuk meg. Öntsük át a csicseriborsó lábosába, keverjük hozzá, ízesítsük kevés sóval, borssal.

A gesztenyét, a rozmaringot, csipetnyi sót, borsot helyezzünk turmixba, és pépesítsük. Amint kész, öntsük hozzá a leveshez, forraljuk össze, hagyjuk főni még 10 percet.

Forrón tálaljuk!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.