Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Csicseriborsó saláta

Szerző: Veresné Bálint Márta
Forrás: beküldött recept - köszönjük!

  1. hány főre szól a recept: 10 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 24 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Felhasználás előtt a csicseriborsót meg kell mosni, és 10-12 órára be kell áztatni. Az így előkészített magvak főzési ideje 60-90 perc.

Hozzávalók

  1. 700 g csicseriborsó
  2. 1500 g burgonya
  3. 500 g vöröshagyma (apró)
  4. 5 gerezd fokhagyma
  5. 100 ml olívaolaj
  6. 1000 g paradicsom
  7. ízesítésként konyhasó, kakukkfű, őrölt bors

A csicseriborsó negyedét egy éjszakára áztassuk be, majd három napig csíráztassuk. A maradék átválogatott, megmosott csicseriborsót áztassuk 4- 5-szörös mennyiségű hideg vízbe egy éjszakán (12 órán) át. Másnap öblítsük le, és enyhén sós vízben kb. 1,5 óra alatt puhára főzzük. Adjuk hozzá a megtisztított, kockára vágott burgonyát, és további 10 percig főzzük, míg a burgonya is megpuhul. Közben a megtisztított, négybe vágott vöröshagymát, és a finomra vágott fokhagymát az olaj bő felén futtassuk át, adjuk hozzá a szeletekre vágott paradicsomot, majd sóval, kakukkfűvel, őrölt borssal ízesítsük. A hagymát és a paradicsomot még további 15 percig együtt pároljuk, majd adjuk a csicseriborsóhoz, és az egészet forraljuk át. A csicseriborsó-csírát alaposan öblítsük és csepegtessük le, majd a maradék olajon állandóan kevergetve pároljuk 5 percig. Szórjuk az elkészült ételre és azonnal tálaljuk.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.