Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Csicsókafőzelék

Szerző: Kovács Diána
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Amilyen vicces a neve, olyan ízletes! És még egészséges is – tudtad, hogy ötször több rostanyag van benne, mint a burgonyában? Így jótékony hatással van az emésztésre is!

Hozzávalók

  1. 70 dkg csicsóka
  2. 1 kisebb fej vöröshagyma
  3. 1 evőkanál liszt
  4. 2 dl tejföl
  5. só, bors
  6. pirospaprika
  7. babérlevél

Előkészítés:

A csicsókát hámozd meg, mosd meg, majd vágd kis kockákra. A hagymát tisztítsd meg és aprítsd fel.

Elkészítés:

A hagymát egy kevés olajon dinszteld üvegesre, majd add hozzá a csicsókát. Pár perc múlva öntsd fel vízzel úgy, hogy a víz a háromnegyedéig ellepje. Tedd bele a fűszereket, keverd meg, fedő alatt főzd kb. 15 percig. Ha megpuhult a csicsóka, készítsd el a rántást. Kb. 2 evőkanál olajhoz adj egy evőkanál lisztet, pirítsd 1-2 percig, közben állandóan keverd, nehogy leégjen. Mikor kész, adj hozzá egy teáskanál pirospaprikát, keverj rajta még egyet, majd lassan kezd felhígítani a csicsóka levével. Mikor már elég hígnak találod a rántást, keverd hozzá a csicsókához. Főzd így még pár percig, majd add hozzá a tejfölt és főzd még további 5 percet, és kész is!

Tipp: tetejére friss új- vagy póréhagyma kerülhet.
 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.