Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Csicsókás lángos

Szerző: kercsmaár anna
Forrás: beküldött recept - köszönjük!

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Ajánlom mindenkinek, aki szereti az egészséges és jóizű ételeket. Ha vegás azért, ha nem azért.

Hozzávalók

  1. 1 kg csicsóka
  2. 20 dkg liszt
  3. 1 kis fej vöröshagyma
  4. 3 gerezd fokhagyma
  5. ízlés szerint só, fekete őrölt bors
  6. Az ízesítéshez:
  7. 1 pohár tejföl
  8. 20 dkg reszelt sajt (ízlés szerint)

A csicsókát körömkefével alaposan megtisztítjuk, vízben lemossuk. Nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Megsózzuk. Összekeverjük a liszttel, borssal.

Lereszeljük a vöröshagymát, összetörjük a fokhagymát, azt is belekeverjük. Pici pogácsákat formázunk belőle, a tenyerünkben kicsit ellapítjuk. Bő olajban pirosra sütjük. Majd szalvétán lecsöpögtetjük róla az olajat. A tetejét megkenjük tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.

Tetejére kerülhet: fokhagyma, tejföl, reszelt sajt, prított szalonna...



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.