Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Csokimázas torta

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 8 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Ez az a torta, aminek még a kezdő háziasszonyok is bátran nekivághatnak. Tuti sikerülni fog, tuti jól fog kinézni, és az is tuti, hogy nagy sikere lesz.

Hozzávalók

  1. 100 g étcsokoládé
  2. 150 g vaj
  3. 3 db tojás
  4. 250 g barnacukor
  5. 1 evőkanál vaníliaaroma
  6. 100 g liszt
  7. 100 g pekándió, apróra vágva
  8. a mázhoz:
  9. 80 g étcsokoládé
  10. 4 evőkanál kristálycukor
  11. 4 evőkanál víz
  12. 40 g vaj

180 Celsius-fokra melegítsük elő a sütőt. Kenjünk ki egy 23 centi átmérőjű tortaformát. Amíg melegszik a sütő, olvasszuk fel a vajat és a csokoládét (vízgőz felett, vagy mikróba), majd alaposan keverjük össze. Kicsit hűtsük le, majd tegyük bele a tojást, a cukrot és a vaníliát. Keverjük össze, majd tegyük bele a lisztet és a diót is. A kapott masszát öntsük a sütőformába és mehet a sütőbe. Körülbelül 30 perc és kész is. Tegyük félre, hogy kihűljön egy kicsit, és csak utána vegyük ki a formából. A mázhoz olvasszuk fel a csokoládét és a vajat (szintén mikróba vagy vízgőz felett), majd alaposan keverjük össze a cukorral és a vízzel, majd főzzük egy kis ideig. Ha kész, öntsük a tortára, és simítsuk el. Éljük ki kreativitásunk, és díszítsük kedvünk szerint, akár rolóval, akár dióval.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.