Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Csokis süti - sütés nélkül

Szerző: menyus
Forrás: menyus.blog.kulinarisvilag.hu

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Milyen jó is az, amikor úgy készül el a süti, hogy alig kell vele foglalkozni...

Hozzávalók

  1. 4 tojás
  2. 50 dkg cukor
  3. 40 dkg vaj
  4. 4 csomag csokis pudingpor
  5. 2 - 2,5 csomag ostyalap
  6. mazsola és/vagy apróra vágott dió

Egy tűzálló edényben kézi habverővel vagy fakanállal összekeverjük a tojásokat a cukorral. Alágyújtunk és folyamatosan kevergetjük. Ha nagyjából elolvadt a cukor, beletesszük a vajat, majd ha az is felolvadt, utána a pudingporokat. Csomómentesre keverjük. Megvárjuk, amíg rottyan egyet, utána lezárhatjuk. Beletördeljük az ostyalapokat. Annyit tegyünk bele, amennyit csak tudunk úgy, hogyha összekeverjük, masszás legyen az összes ostyalap-darab. Ekkor jöhet bele igény szerint a mazsola, dió, amit csak a szem megkíván...

Őzgerinc formákat folpack-kal kibéleljük. A sütit belesimítjuk, becsomagoljuk a folpack-ba és jól belenyomkodjuk a formába. Ha langyosra hűlt, legalább fél napra hűtőbe tesszük. Vigyázni kell, mert ha túl melegen tesszük hűtőbe, akkor kicsapódik a margarin. Az íze attól még jó lesz, de nem lesz szép, mert "vajfoltos" lesz a süti. Nagyon finom még melegen is! Jó étvágyat!

 

Nézd meg Menyus blogját és többi receptjét idekattintva!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.