Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Csokitorony málnával

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Nem tudom, ki hogy van vele, az én alvásigényem konkrétan még 5 perc, kivéve persze, ha isteni csokoládés illatok kúsznak be szobám ajtaján… Ennek a sütinek azonban nemcsak az illata isteni, hanem az íze is. Reggelire kimondottan jó, nemcsak ébresztőnek, hanem a reggeli energialöket miatt is.

Hozzávalók

  1. 1 1/3 csésze liszt
  2. 1 ½ csésze cukor
  3. 4 evőkanál kakaópor
  4. 1 teáskanál sütőpor
  5. 1 teáskanál vaníliakivonat
  6. ¾ csésze vaj
  7. 1 dl víz
  8. 3 db tojás
  9. 120 g csokoládé, apró darabokra törve
  10. 150 g dió, apróra törve
  11. 25 dkg málna
  12. a tetejére porcukor

Nagyon egyszerű, úgyhogy az, akinek van egy kis esze, betanítja a gyereket, az oldalbordát, a nagymamát, a nagypapát, hogy reggel már csak a kész sütire ébredhessen. Na de félre a rizsát, mert az nem is kell bele, és melegítsük elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Egy serpenyőben, vagy ki miben akarja, olvasszuk meg a vajat. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a vaníliakivonatot, majd adjuk hozzá a tojást, az olvasztott vajat és a vizet. Alaposan keverjük össze. Sima masszánkba dobáljuk bele a csoki- és a diódarabokat, keverjük egyet rajta, majd mehet az akármilyen formájú, kivajazott sütőformába. Akár csillag, akár kocka, akár kör (mint a képen), mindegy, a formákat tegyük a sütőbe, és 20-30 percig süssük, majd süteményes rácson hagyjuk kihűlni, mielőtt kivesszük a formából. Tegyük egy tálra, majd rendezzük köré, alá, mögé, fölé kedvenc gyümölcseinket, és hintsük meg egy kis porcukorral… csak a látvány fokozása érdekében. Így nemcsak kulináris élvezeteket nyújthatunk a másiknak, hanem a szervezete napi rost- és vitaminigényéhez is hozzájárultunk.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.