Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Csoki fagyi

Szerző: Nils Holgersson
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 2 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Nekem a csokoládéfagyi megunhatatlan. Főleg, ha otthon készül, s kerül bele egy kis reszelt narancshéj...

Hozzávalók

  1. 3 dl tej
  2. 3 dl habtejszín
  3. 4 db tojássárgája
  4. 16-17 dkg kristály cukor
  5. 1 csomag vaníliás cukor
  6. 1 tábla étcsokoládé
  7. csipetnyi só
  8. ízlés szerint reszelt narancshéj

Melegítsük fel a tejet forrásig, öntsük hozzá a tejszínt, a csipetnyi sót és a vaníliás cukrot is.

Gőz felett, 2 evőkanál víz hozzáadásával (ne legyen túl sűrű!) olvasszuk fel a tábla étcsokoládét, majd tegyük félre.

A 4 tojás sárgáját keverjük habosra a kristálycukorral, majd óvatosan és lassan adjuk hozzá a tejszínes tejet. Tegyük vissza a tűzre, majd főzzük krémes állagúra. A főzés közben adjuk hozzá a masszához az olvasztott csokoládét és a narancs héját. Ha kész, hűtsük le, majd adagoljuk fagyitálkákba, vagy egyben is lefagyasztható.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.