Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Csokoládélikőr - otthon

Szerző: Szatmári Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 10 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Bár nyilvánvalóan sokkal egyszerűbbnek tűnhet besétálni a boltba egy üveg finom csokilikőrért, mégis... legalább egyszer érdemes otthon kipróbálni!

Hozzávalók

  1. 30 dkg kristálycukor
  2. 20 dkg olvasztott csokoládé
  3. 0,5 dl csokoládé aroma
  4. 2,5 dl víz
  5. 3 dl tiszta alkohol

Az olvasztott csokoládéból, a kristálycukorból és a vízből szirupot főzünk - alcsony lángon, majd jól lehűtjük.

Közben a csokoládéaromát keverjük el a tiszta alkohollal, és öntsük lassacskán a kihűlt sziruphoz, s alapos keverés mellett dolgozzuk össze. Öntsük üvegbe, és legalább egy hétig hagyjuk állni a hűtőben.

Időnként mozgassuk, rázzuk meg.

Tipp: megbolondíthatjuk 1-2 teáskanál mandulaaromával.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.