Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Csukafelfújt

Szerző: Takács Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Számos felfújt közül válogathatunk, de ez a csukából készült nemcsak finom, hanem egészséges is. Csupa fehérje jót tesz majd egészségünknek.

Hozzávalók

  1. 1 csuka filézett húsa (60 dkg)
  2. 3 dl főzőtejszín
  3. 3 tojás
  4. csipetnyi őrölt sáfrány
  5. csipetnyi só
  6. csipetnyi fehér bors
  7. fél csipetnyi szerecsendió
  8. csipetnyi cayenne-i bors
  9. 2 evőkanál vaj

Első lépésként a tejszínt a tojásokkal és a sáfránnyal verjük fel, majd tegyük a hűtőbe egy kis időre pihenni. Addig vegyül elő a halhúst. A csuka filézett húsát turmixgépbe helyezzük, hozzáadjuk a fűszereket, és összeturmixoljuk. Keverjük a pépbe a tojásos tejszínt is, majd az egészet öntsük kivajazott felfújt formába. Vigyázzunk, ne töltsük a formákat tele, csak háromnegyedéig, mert a sütés során megnőnek. Előmelegített sütőben 180 °C-on vízgőzben süssük egy órát. Amint kész, melegen szedjük tányérra. Tálaláskor sáfrányos tejszínes mártást csorgassunk rájuk.

Megjegyzés: tegyünk egy tepsibe vizet és ebbe állítsuk a sütőformákat, így tökéletes vízgőzt csinálhatunk felfújtunknak.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.