Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Cukkini savanyúság

Szerző: Takács Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 1 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Ha a szomszéd folyamatosan rád tukmálja a kertjében burjánzó cukkinit, és már neked is a füleden jön ki, tedd el későbbre. Ez a cukkini savanyúság formájában sokáig eláll, a későbbiek során remek hideg előétel vagy akár köret válhat belőle.

Hozzávalók

  1. 200 ml fehérborecet
  2. friss bazsalikom
  3. olívaolaj
  4. 150 g cukor
  5. 1 kg cukkini
  6. 1-2 gerezd fokhagyma

Mosd meg, és alaposan száríts meg a cukkinit, majd hámozd, vágd vékony szeletekre (én a krimplihámozót hívom segítségül, mert azzal tökéletesen vékony csíkokat tudok levágni a cukkiniről). Egy külön tálba öntsd az ecetet, add hozzá a cukrot, kevergesd kitartóan egészen addig, amíg a cukor elolvad. Ebbe a lébe tedd a cukkiniszalagokat, és hagyd pácolódni minimum 5-6 órát, de az a legjobb, ha egy egész éjszakát adsz nekik. Másnap szedd ki a cukkiniszalagokat, tedd befőttesüvegbe, pottyantsd bele a megpucolt fokhagymagerezdet, és locsolj rá annyi olívaolajat, hogy az tökéletesen elzárja a cukkiniket a külvilágtól. Hónapokkal később bármikor előveheted, és lecsepegtetve, meghintve egy kis bazsalikommal tökéletes köret lehet egy fejedelmi lakoma húsételéhez! 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.