Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Cukkinis pestós sült lazac

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 1 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Lazackodjuk egyet! Minimum hetente egyszer, mivel e halfaj igen gazdag omega-3 zsírsavakban. No és azért, mert lazackodni jó!

Hozzávalók

  1. 1 nagyobb lazacfilé
  2. 1 db cukkini, karikákra vágva
  3. 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  4. 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  5. 3 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
  6. A cukkinis pestóhoz
  7. 1 nagy csokor bazsalikom, megmosva, megszárítva
  8. 3 gerezd fokhagyma
  9. 1 maréknyi fenyőmag
  10. 100 g frissen reszelt parmezán
  11. Néhány kanál olívaolaj

Melegítsük elő a sütőt 220 Celsius-fokra. Amíg melegszik, készítsük el a pestós-cukkinis krémünket. A cukkinit olajon pirítjuk meg. Konyhai robotgép segítségével keverjük össze a bazsalikomlevelet, a cukkini felét és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a fenyőmagot is. Apránként mehet bele a parmezán és az olívaolaj is. Keverjük sima masszává. Egy serpenyőbe csorgassuk bele az olívaolajat, majd tegyük bele a pestós-cukkinis krémmel megkent halunkat. 12-15 percre küldjük a sütőbe. Ha kész, tegyük tányérra, szórjuk meg egy kis parmezánnal, és rendezzük köré a maradék sült cukkinikarikákat. Turbósított változat: ha párunktól szeretnénk valamit (bármit, egy új autót, egy új ruhát, vagy csak egy kellemes gyertyafényes estét) tálaljuk rizottóval és kínáljunk mellé Sauvignon Blanc-t. Hagyjuk, hogy élvezze az ízek tökéletességét, és csak fogyasztás után álljunk elő a farbával, úgyse tud majd nemet mondani!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.