Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Darált dióba mártott petrezselymes rántott libamáj

Szerző: Fehértói Halászcsárda - Frankóságok

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Egy a kiszombori Rónay Kúria Étterem étlapján szereplő ételt készítünk el, amely nem más, mint a Darált dióba mártott petrezselymes rántott libamáj.

Hozzávalók

  1. 60 dkg libamáj
  2. csipetnyi só
  3. a panírhoz: liszt, tojás
  4. a panírhoz: darált dió
  5. a sütéshez: olaj
  6. 1 csokor petrezselyem
  7. ízlés szerint köret

Első lépésként a libamájat, libamájakat közepes vastagságúra felszeleteljük. A szeleteket megsózzuk, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba forgatjuk. Végső lépésként a zsemlemorzsa helyett azonban durvábbra darált dióba forgatjuk meg a libamáj szeleteket. Közben egy serpenyőben olajat hevítünk, kb. 150-180 0C-ra. Az előkészített szeleteket a kellőképpen felforrósított olajban megsütjük (kb. 5-6 perc). A rántott zöldpetrezselyem elkészítése roppant egyszerű. A petrezselyemszálakat rövid időre a forró olajba tesszük, majd itatóspapírra helyezzük. Köretnek burgonyapürét készítünk. A szárnyasokhoz leginkább a gyümölcsköret illik, ezért a darált dióba mártott rántott májhoz adhatunk friss, vagy roston megsütött gyümölcsöket is. Mi a friss gyümölcsöket választjuk: alma, kiwi, szőlő kerül a burgonyapüré mellé a tányérra. Ezen felül a burgonyapürét megszórhatjuk egy kis darált dióval is. A készre sült libamájat itatós papírra szedjük ki először, hogy a felesleges olaj felszívódjon, majd a szépen elrendezett köret mellé a tányérra helyezzük. Végül a rántott petrezselyemzöldet a májszeletek tetejére igazítjuk. Jó étvágyat kívánunk!


 

.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.