Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Dió torta

Szerző: Szabóné Haskó Erika
Forrás: 2009. karácsonyi sütirecept versenyre küldött recept

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 3 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Nálunk ez a torta a zserbót helyettesíti, szerintem van olyan különleges, mint az Esterházy torta.

Hozzávalók

  1. 8 db tojás
  2. 8 ek cukor
  3. 2 csomag vaníliás cukor
  4. 8 ek dió (megpirítva, de lehet nyersen is)
  5. 5 ek zsemlemorzsa
  6. a krémhez:
  7. 15 dkg cukor
  8. 2 csomag vaníliás cukor
  9. 15 dkg darált dió
  10. 0,5 dl víz
  11. 3 ek rum
  12. 20 dkg margarin

A tésztához a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd kanalanként hozzáadom a diót és a zsemlemorzsát. A kapott tésztát 3 egyenlő részre osztom, ebből készül a 3 db lap. A tortaformát zsírpapírra körberajzolom, kivágom (24 cm-es tortaforma). A tortaformát kikenem, egy lapot beleteszek, és egy adag tésztát egyenletesen elkenek rajta. Megsütöm, majd ugyanígy még 2 lapot sütök. Ha kész, lehúzom róla a papírt.

Közben a krémhez a margarint a cukorral habosra keverem, hozzáadom a vaníliás cukrot, a vizet, a rumot, végül kanalanként a diót. A krémet megint 3 részre osztom, megtöltöm és bevonom a tortát. 1-2 órára hidegre teszem, utána tálalható.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Hogyan segít a Hold a fogyásban? Így!
Hogyan változtathatsz önmagadon gyorsan?


tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu
taczevi.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.