Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Diós tészta bazsalikomos mártással - Oroszlánétel

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Az Oroszlán azt hiszi, mindenhez ő ért a legjobban. Mutassuk meg e recept segítségével, hogy a konyhában mi vagyunk az ászok!

Hozzávalók

  1. 1 csomag tészta (spagetti, makaróni, kagyló - tetszés szerint)
  2. 2 teáskanál friss bazsalikom felaprítva
  3. 3-4 evőkanál friss petrezselyem felaprítva
  4. 1 gerezd fokhagyma (összezúzva)
  5. 1 teáskanál só
  6. 2 marék pirított dió
  7. fél dl olívaolaj
  8. 5 dkg reszelt parmezán sajt
  9. negyed teáskanál fekete bors

Forrásban lévő sós vízben főzzük a tésztát al dante. Nem, nem káromkodok most… Akinek ez nem mond semmit, annak mondom, olyan legyen a tészta, hogy kívül már megfőtt, de belül még nem. Azaz csináljunk fél munkát, most szabad: csak félig főzzük meg. Amíg fő a tészta, egy kis tálban keverjük össze a bazsalikomot, a petrezselymet, a fokhagymát és a sót. Adjuk hozzá a diót is, majd az olajat, és alaposan keverjük össze… konyhai robotgéppel pürésítsük. Ha kész, tegyük bele a sajtot, a borsot és dolgoztassuk még a gépünket, ha már olyan sok pénzt adtunk érte. Vegyük ki a tésztát, mehet rá a szószunk, és egy kis reszelt sajt a tetejére. Ha valaki még több diót kjvánna, apróra vagdalt darabokkal spékeljük meg az egészet.

Oroszlán összetevők ezen étekben: dió, bazsalikom



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.