Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Édes burgonya cseresznyemázzal

Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 1 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Az édes burgonya nagy mennyiségben tartalmaz bétakarotint és a cseresznye erős antioxidáns hatású. Sütve, cseresznyeízzel nagyon finom!

Hozzávalók

  1. 2 db édes burgonya
  2. 2 teáskanál cseresznyelé koncentrátum
  3. 1 teáskanál barnacukor
  4. 1 teáskanál vaj vagy margarin
  5. csipetnyi őrölt gyömbér
  6. 1 db zöldhagyma

Dörzsöljük meg a burgonyát (pl. tiszta, új mosogatószivaccsal), ne hámozzuk, vágjuk méretes kockákra!
Kenjük ki a tepsit kb. egy teáskanálnyi vajjal! Helyezzük el rajta a burgonyaszemeket a tepsiben és süssük majdnem készre a 200 C-ra előmelegített sütőben 30-40 percig. Közben keverjük össze a cseresznyelé koncentrátumot, a barnacukrot, a vajat és a gyömbért. Vegyük ki a tepsit a sütőből, majd kenjük be a burgonyákat a cseresznye-mázzal! Süssük további 5-10 percig! Végül tálaljuk zöldhagymával megszórva!

Önmagában is finom, könnyű vacsora.
 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.