Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Édes-krémes karácsonyi bódító ital

Szerző: Kovács Diána
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Édes-krémes, mint egy karácsonyi sütemény – csak sokkal könnyebben és gyorsabban elkészíthető!

Hozzávalók

  1. 6 dl tej
  2. 1 db vanília rúd
  3. 6 fb tojássárgája
  4. 20 dkg cukor
  5. 1,5 dl rum
  6. 1,5 dl brandy
  7. 300 ml baileys (vagy más ír krémlikőr)
  8. a díszítéshez: őrölt szerecsendió

Előkészítés:

A tejhez add hozzá a vaníliarudat, forrald fel, majd fedd le és tedd félre 15 percre. Közben a tojássárgákat keverd össze a cukorral.

Elkészítés:

A vaníliás tejet szűrd le, a vanília rudat dobd ki. A cukros tojáshoz óvatosan, apránként öntsd hozzá a tejet, vigyázva, hogy a tojás nehogy összeugorjon. Ha kész, tedd vissza a tűzre és melegítsd, (takarék lángon) míg egy kicsit besűrűsödik. Ha már nem túl folyós, öntsd hozzá a brandy-t és a rumot, majd vedd le a tűzről. Hagyd kihűlni, majd add hozzá a baileys-t.
Pár nappal előbb is elkészítheted, hűtőben akár egy hétig is eláll. Mikor kínálod, tetejét szórd meg egy kevés őrölt szerecsendióval díszítésként.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.