Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Eperdzsem

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 1 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 3.000 - 5.000 között

Lusta, ám igényes háziasszonyok a lekvár helyett készítsenek dzsemet, mert azt kevesebb ideig kell főzni!

Hozzávalók

  1. 1 kg eper
  2. 80 dkg-1 kg cukor (ízlés szerint)
  3. 3 evőkanál citromlé
  4. 2 kg lekvárhoz szükséges pektin

Pektint folyékony vagy por formában is vásárolhatunk, a mennyiségét a csomagoláson feltüntetettek szerint alakítsuk. És kezdjük is! Természetesen alaposan megtisztítjuk az epret, leszedjük a szárát, majd egy tálra tesszük. Megszórjuk a cukor felével és hagyjuk állni. Ha már levet ereszt, szitán áttörjük, majd egy edényben felforraljuk az epermasszánk. Forrás után alacsony hőfokon főzzük még negyed órát, majd állandóan kevergetve adjuk hozzá a maradék cukrot, a pektint és a citromlevet is. Addig főzzük még, amíg kocsonyás állaga nem lesz. Tegyük üvegekbe, és pihenjünk le a fárasztó munka után. 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.