Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Epres gazpacho

Szerző: Kosztolányi Éva
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Ennek a könnyű, bársonyos, nyári frissítőnek az elkészítéséhez csak öt percre van szükség.  Nagy melegben hidegen ajánljuk. Ha épp nincs tengerpart a közelben, akkor a teraszon is fogyasztható.

Hozzávalók

  1. 750 g földieper
  2. 60 g kristálycukor
  3. 6 db menta levél
  4. 1,5 evőkanál ecet
  5. 1 evőkanál citromlé
  6. 3 evőkanál pisztácia olaj
  7. 1 db nektarin
  8. néhány szem málna

Mosd meg az epreket, vágd nagyobb darabokra és tedd őket a turmixgépbe. Add hozzájuk előbb a kristálycukrot, a megmosott mentaleveleket, végül az ecetet, a citromot és a pisztácia olajat, majd turmixold össze őket. Add hozzá a keverékhez a feldarabolt nektarint és a málnát és mixeld még egy kicsit. Ezután tedd egy órára a hűtőszekrénybe, és hidegen tálald.

A pisztácia olajról:

Ez egy nagyon illatos olaj, melyet a hűtőben kell tárolni, különben megavasodik. Kiválóan passzol a kagylóhoz, a fehér húsú halakhoz, a fehérrépához, az avokádóhoz, de nagyon finom egy egyszerű zöldsalátához is.
 

Tipp: ha már nincs eperszezon, kipróbálhatod nagyobb adag málnával, cseresznyével is!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.