Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


A legfincsibb házi jégkása: szicíliai granita

Szerző: Nóra - Kulináris Világ
Forrás: waitrose.com

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

A nyár felfedezése lehet, ha még nem próbáltad otthon elkészíteni. Ez a Szicíliából származó édesség olyan hamar elfogy, hogy szinte nincs idő a pótlására... Próbáld ki Te is!

Hozzávalók

  1. idénygyümölcsök tetszés szerint:
  2. 10 dkg / fő eper, ribizli, sárgadinnye, málna...
  3. 3 dl / fő víz
  4. 15 dkg / fő porcukor
  5. 1/2 db / fő lime leve

A vizet és cukrot egy kis lábasban összeforraljuk, hogy a cukor teljesen felolvadjon. A cukor mennyisége igény szerint csökkenthető, vagy növelhető, sőt, kihagyható, - bár ez utóbbit nem javaslom! A sziruphoz hozzáadjuk a citromlét, hagyjuk kihűlni. A gyümölcsöt letisztítjuk, feldaraboljuk (ha szükséges), majd turmixgépben vagy botturmix segítségévell simára pürésítjük. A gyümölcspürét egy széles, lapos műanyag edénybe öntjük és a mélyhűtőbe helyezzük.

Kb. bő 1 óra múlva kivesszük és egy villával alaposan összetörjük, keverjük, kásásra kapirgáljuk. Ezt megismételjük még 3-4 alkalommal, majd hűtött poharakba adagljuk, s azonnal tálaljuk!

A gyümölcsízt gyümölcssziruppal helyettesíthetjük!

Jó étvágyat!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.