Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Epres túrógombóc mogyorómorzsával, mentaöntettel

Szerző: Sissy
Forrás: (nyertes beküldött recept - 2008.05.13.)

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Ha meglepnéd szeretteidet, barátaidat valami finomsággal, és már unod a szokványos nassolnivalókat, ajánlom figyelmedbe ezt a finom epres variációt...

Hozzávalók

  1. 5 dkg margarin
  2. 10 dkg kristály cukor
  3. 16 nagyobb, édes eperszem
  4. 25 dkg friss túró
  5. 5 dkg vaj
  6. 1 csomag vaníliás cukor
  7. 1 db tojás
  8. 12 dkg rétesliszt
  9. 20 dkg zsemlemorzsa
  10. 10 dkg darált, ízesítetlen mogyoró (esetleg dió)
  11. ízlés szerint porcukor és tejföl díszítéshez

A túrót alaposan áttöröm, majd vajjal, vaníliás cukorral, egész tojással és a rétesliszttel összedolgozom. Legalább egy órát pihentetem.

Az epret alaposan megmosom és megtisztítom.

A margarint felolvasztom, a zsemlemorzsát és a nagyon apróra darált mogyorót (én kávédarálóban szoktam aprítani) világosra pirítom rajta, és a cukorral elkeverem. A túrós masszát elosztom 16 egyenlőre részre, majd minden massza közepére egy szem epret helyezek, majd gombóccá formálom (minthacsak szilvásgombócot készítenék).

A gombócokat lobogó vízbe helyezem, majd lejebb állítom a hőmérsékletet, és lassú tűzön megfőzöm őket (kb. 8-10 perc). A vízből kivéve lecsöpögtetem, majd a mogyorós morzsába hempergetve máris tálalom.

A tetejét tovább ízesíthetem porcukorral és tejföllel, vagy mentaöntettel.

Mentaöntet:

Hozzávalók: Menta likőr 3 dl, zselatin 4 dkg, víz 8 dl víz, néhány levélnyi friss menta

Öntet elkészítése: Oldjuk fel vízben a zselatint, majd öntsük hozzá a likőrt és készen is van.

Az öntettel meglocsoljuk a túrógombócot, friss mentalevéllel díszítjük.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.